Οι καλύτερες συμβουλές για να προκαλέσετε τη συμμετοχή των μεγαλύτερων σε ηλικία παιδιών στις επισκέψεις στο γιατρό.

1 ) Ενθαρρύνετε το ιατρικό προσωπικό να μιλάει στο γιο ή την κόρη σας αντί για εσάς. Μπορεί να βοηθήσει την επικοινωνία του παιδιού με το γιατρό αν στην επίσκεψη καθίσει πιο κοντά του.
2 ) Βεβαιωθείτε ότι ο γιος ή η κόρη σας καταλαβαίνουν τα όσα λέτε εσείς και ο γιατρός. Αν έχετε αμφιβολίες για οτιδήποτε ζητήστε από το γιατρό να επαναλάβει ή να εξηγήσει την επιστημονική ορολογία σε πιο απλή γλώσσα ( ή ακόμα καλύτερα ενθαρρύνετε το παιδί σας να τον ρωτήσει το ίδιο αν δεν καταλαβαίνει κάτι).
3 ) Ενθαρρύνετε το γιο ή την κόρη σας να θέσει στο γιατρό το ίδιο τις απορίες του. Αν το παιδί σας είναι πολύ ντροπαλό θέστε εσείς στο γιατρό τις απορίες που έχει ήδη προετοιμάσει από το σπίτι.
4 ) Αν το παιδί είναι πρόθυμο και δεν έχει πρόβλημα, δημιουργήστε του τη συνήθεια να επισκέπτεται μέλη του ιατρικού προσωπικού μόνο του πριν την έναρξη της επίσκεψης και να συζητά σε κλίμα εμπιστοσύνης διάφορα θέματα και στη συνέχεια να σας προσκαλεί στην κουβέντα. Σε αυτό το στάδιο ενθαρρύνετε τα παιδιά να σας κάνουν μια συνοπτική παρουσίαση του πλάνου διαχείρισης της νόσου τους που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα σε αυτά και το ιατρικό προσωπικό.
5 ) Ενθαρρύνετε το γιο ή την κόρη σας να αναλάβουν τη διαχείριση του ημερολογιακού προγράμματος των επισκέψεων στο γιατρό και να ζητούν μόνα τους τη συνταγογράφηση των φαρμάκων τους.
6 ) Υποστηρίξτε τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας στην προσπάθεια τους να επικοινωνήσουν μόνα τους με το νοσοκομείο για να λύσουν τις απορίες τους.

flowers