Συμβουλές για τη θεραπεία του πόνου σε παιδιά με αυτοάνοσα νοσήματα

Χρήσιμες συμβουλές γα την θεραπεία του πόνου σε παιδιά με αυτοάνοσα νοσήματα.
Τα παιδιά με ΝΙΑ δεν θα πρέπει να πονάνε καθόλου. Πέραν των κλασικών αντιρευματικών φαρμάκων κατά τη διάρκεια των εξάρσεων τα παιδιά συχνά χρειάζονται και επιπλέον αναλγητική αγωγή. Τα συνήθη αναλγητικά φάρμακα ειναι η παρακεταμόλη, τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα όπως η ιβουπροφαίνη, η ναπροξένη και η πιροξικάμη. Τα φάρμακα αυτά δεν προκαλούν χρόνια προβλήματα και ειναι εξαιρετικά ασφαλή και αποτελεσματικά εφόσον χορηγούνται με συνταγή ιατρού.

Οι μη φαρμακευτικές μέθοδοι μπορούν να προσφέρουν θεαματικά αποτελέσματα.

indexΗ φυσικοθεραπεία με έναν έμπειρο φυσικοθεραπευτή μπορεί να διδάξει στο παιδί τεχνικές μυϊκής χαλάρωσης και ελέγχου του στρες. Με την τεχνική του Biofeedback ο φυσιοθεραπευτής χρησιμοποιώντας μια ειδική συσκευή μαθαίνει το μικρό ασθενή πως να αποφεύγει συγκεκριμένες κινήσεις συσχετιζόμενες με την έλευση του πόνου. Η υπνοθεραπεία χρησιμοποιεί τη φαντασία του παιδιού προκειμένου να τους μάθει να χαλαρώνουν.
Τέλος, το απλό μασάζ ή αλλιώς οι χειρομαλάξεις είναι μια τεχνική στην οποία μπορούν να εκπαιδευτούν και οι ίδιοι οι γονείς. Το μασάζ βοηθάει πολύ γιατί βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την αποβολή της έντασης και της ανακούφισης του πόνου στα συγκεκριμένα σημεία όπου εφαρμόζεται.
Μπορούμε να δούμε θεαματικά αποτελέσματα από τις μεθόδους αυτές όμως πρέπει να έχουμε υπομονή μια και η εκπαίδευση των παιδιών παίρνει κάποιο χρονικό διάστημα. Εν τούτοις οι γονείς πρέπει να διατηρήσουν μια θετική και υποστηρικτική στάση κατά τη διάρκεια όλου αυτού του προγράμματος.

yperkinitiko_paidi_pws_tou_simberiferomaste_Sto_spiti_sto_sxoleio